top of page

Miksi tulla hierontaan?

 

Hieronta poistaa stressiä ja rentouttaa!

• rentouttaa
• lievittää kipua
• edistää aineenvaihduntatuotteiden poistumista lihaksista
• edistää palautumista harjoittelusta
• parantaa lihasten elastisuutta

 

 

 

 

 

KLASSINEN HIERONTA

Klassinen hieronta perustuu kuuteen perusotteeseen, joihin kuuluu sively, hankaus, pusertelu, taputtelu ja tärinä.

Hieronnan vaikutuksia ovat aineenvaihdunnan, verenkierron ja lymfan eli imunesteen kierron vilkastuminen. Tällöin kuona-aineet poistuvat normaalia nopeammin, kun hierotaan laskimoverenkierron suuntaisesti. Hieronnalla pystytään poistamaan paikallista turvotusta ja kiputiloja.

 

 

 

URHEILUHIERONTA

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijan tarpeisiin.

Urheilijan hieronta suunnitellaan urheilijan valmennuskauden mukaan. Esim. peruskuntokaudella hieronta on palauttavaa, muokkaavaa, huoltavaa ja tarvittaessa hoitavaa, kun taas vaikkapa kilpailukaudella hieronta on kevyempää, kohdistetaan rasituslihaksiin ja lyhytkestoisempaa. Hieronnalla voi parantaa myös lihaksen elastisuutta ja kimmoisuutta, jolloin loukkaantumisriski on pienempi.

 

 

 

KUUMAKIVIHIERONTA

Suomeen kivihieronnan sanotaan tulleen Yhdysvalloista. Kuumia kiviä on käytetty läpi historia Maya-kulttuurissa ja Hawajilla esim. lievittämään kipua ja hoitamaan ihmistä kokonaisuutena. Itämainen lääketiede on käyttänyt kiviterapiaa jo yli 5000 vuoden ajan.   Kuumakivihieronnassa asiakasta käsitellään noin 50 C lämpöisillä luonnonkivillä yhdessä hierontaöljyn kanssa. Hoito on erittäin rentouttava ja miellyttävän tuntuinen.

Kivet tehostavat klassista hierontaa, sillä lämmön vaikutuksesta hieronnan teho ulottuu kudoksessa jopa 3cm syvyyteen!
Hieronta tuntuu miellyttävän pehmeältä ja kivuttomalta, mutta vaikutukset ovat käsin tehtävää syväkudoshierontaa tehokkaammat.


Voit kokeilla kivihierontaa jos kestät saunaa. Mikäli sinulla on sairaus joka alentaa lämmönsietokykyä tai kärsit hermovaurioista jotka aiheuttavat tuntopuutoksia, kivihoito ei sinulle sovi. Kivihoitoa ei suositella myöskään diabeetikoille, sydänsairaille tai iho-oireisille joiden iho ärsyyntyy kosteasta ja lämpimästä. Konsultoi tarpeen vaatiessa lääkäriäsi.

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippauksella voidaan helpottaa nopeasti ja yksinkertaisesti nivel- ja lihaskipuja. Lisäksi teippauksella voidaan tukea oikeaa liikerataa sekä laajentaa liikkuvuutta. Tutkimusten mukaan kinesioteippauksella voidaan:

 

- Lievittää kipua

- Pehmentää arpikudosta ja nopeuttaa sen paranemista

- Lisätä nivelten liikkuvuutta ja parantaa liikkeen laatua

- Parantaa asentotuntemusta

- Parantaa ihonalaisten kudosten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa

- Nopeuttaa turvotuksen laskua vamman jälkeen

- Nopeuttaa ihonalaisen verenpurkauman (mustelman) paranemista

- Nopeuttaa ja tukea kehon omaa paranemisprosessia

 

Kinesioteippausta voidaan käyttää mm.

- Polven kiputiloihin

- Olkapään kiputiloihin

- Akillesjänteen ongelmiin

- Niska- ja hartiakivut

- Kyynärpään kiputilat (tenniskyynärpää

- Ranteen kiputilat (hiiriranne)

- Alaselän kivut

 

Mitä kinesioteippaus on

Kinesioteippaus on Japanissa 1970-luvulla fysioterapeutti Kenzo Kasen alunperin kehittämä hoitomuoto mm. nivelten ja lihasten kiputiloihin. Kansainvälisesti kinesioteippaus tuli esiin ensimmäisen kerran vuonna 1988 Soulin Olympialaisissa, Eurooppaan menetelmä tuli 1990-luvun lopulla ja Suomeen 2000-luvulla. Urheilijat ovat käyttäneet kinesioteippausta jo pitkään ja viime vuosina teippejä onkin alkanut näkyä urheilijoilla jo aivan yleisesti eri urheilukisoissa. Mm. vuoden 2012 jalkapallon EM-kisoissa sekä 2012 Olympialaisissa teippejä on näkynyt useilla eri urheilijoilla ja mm. David Beckham ja Serena Williams käyttävät sitä.

 

Miten kinesioteippaus tehdään

Kinesioteippi on joustavaa ja se on tehty 100% puuvillasta. Teippien liima on yleensä akryylipohjaista. Teippien materiaalit ovat yleensä hyvin siedettyjä ja vain harvat saavat niistä ihoärsytystä tai allergisia oireita. Jos kuitenkin epäilet, että saatat saada oireita, on hyvä kokeilla teippiä ensin 48 tunnin ajan pienelle ihoalueelle ainakin ennen isompaa teippausta. Kinesioteippi ja -teippaustekniikat ovat kevyitä, ne eivät rajoita liikettä eivätkä varsinaisesti tue raajaa tai lihasta, vaan teippaus ohjaa liikkeen oikealle 'radalle' ja oikeaan asentoon. Teippi myös vaikuttaa ihon alla oleviin kudoksiin ja helpottamalla niissä sijaitsevien hermopäätteiden toimintaa.

 

© 2023 by MATT WHITBY. Proudly created with Wix.com

bottom of page